Helsingborgs museer carlotta


helsingborgs museer carlotta

är ett av fyra museer som ingår i myndigheten. Sedan 2010 är det möjligt för museer som använder Carlotta att leverera data till K-samsök vilket innebär att informationen också blir sökbar i Riksantikvarieämbetets söktjänst Kringla. Kulturen i Lund, Helsingborgs museer, Malmö Museer, Göteborgs stadsmuseum, Vänermuseet i Lidköping, Norrbottens museum och Ájtte, Svenskt fjäll- och samemuseum. Silvermuseet (Arjeplog kalix kommun, länk till databasen). Helsingborgs museum, rörstrands museum (Lidköping lunds medicinhistoriska museum, silvermuseet (Arjeplog). Det går sedan att relatera olika registerposter, exempelvis kan personer kopplas till samlingar eller föremål i egenskap av givare, användare, avbildad, tillverkare osv. Systemet började utvecklas vid.

Grundidén med Carlotta är att tillhandahålla ett flexibelt system som kan användas och anpassas till alla sorters museisamlingar. En utgångspunkt har varit cidoc:s internationella sätt att namnge fält, vilket anpassats för svenska förhållanden som sweterm 2 i samarbete med cidoc. En utgångspunkt har varit cidocs internationella sätt att namnge dataelement, vilket anpassats för svenska förhållanden som sweterm i samarbete med cidoc. Klientmodulen är en JavaSE-applikation anpassad till JavaWebStart.

Länk till databasen, göteborgs stadsmuseum, länk till databasen Ájtte fjäll och samemuseum (Jokkmokk länk till databasen. Teknik, den nuvarande versionen av Carlotta, version 3, är en treskiktslösning där både klient och serverdel är javabaserade. Servermodulen är implementerad som en JavaEE-applikation och körs i en applikationsserver från JBoss. Carlotta - Etnografiska museet Samoreg, utredning, 1985 Carlotta, Etnografiska museet Carlotta, Världskulturmuseet Carlotta, Medelhavsmuseet Carlotta, Östasiatiska museet Carlotta, Kulturen i Lund Carlotta, Göteborgs stadsmuseum Carlotta, Ájtte fjäll och samemuseum Carlotta, Helsingborgs museum lund guide du routard kreta epub Carlotta, Malmö museer Carlotta, Vänermuseet Carlotta, Rörstrands museum Carlotta, Idrottsmuseet i Malmö Hämtad. För den som vill leverera sin information till k-samsök finns den möjligheten vilket flera Carlotta-museer redan utnyttjar. Statens museer för världskultur, etnografiska museet (Stockholm länk till databasen. Först ut med detta var Världskulturmuseet. Världskulturmuseet (Göteborg medelhavsmuseet (Stockholm) Östasiatiska museet (Stockholm norrbottens läns museum (Luleå) Ájtte fjäll och samemuseum (Jokkmokk vänermuseet (Lidköping göteborgs stadsmuseum, malmö museer. För den som vill leverera sin information till ksamsök finns den möjligheten vilket flera Carlotta-museer redan utnyttjar.


Sitemap