Att fiska i stockholms ström


att fiska i stockholms ström

Lysingsbadet finns både campingplatser och fina hus till uthyrning. På många beten bör också kroken bytas. Fisket i Norrström, även kallad gettot, håller stundtals toppklass och här står fiskare ofta med armbågs lucka och ett och annat uppsala vaksala torg lintrassel får man räkna med, i det strömmande vattnet. Djurgårdskanalen: Bäst öringfiske på kvällen/natten under hösten. Strömparterren: Vid udden utanför Medeltidsmuseet, Helgeandsudden. Typ av fiske: Spinnfiske, mete och flugfiske.

Att fiska i stockholms ström
att fiska i stockholms ström

Finns något för alla med andra ord. Heba Fastighets AB är en första sponsor men staden söker fortsatt fler intressenter. Fiskemiljön är varierande med hårt strömmande vatten mellan broarna inne i staden, när så tillåts. Dragon Gate är ett monsterbygge som än så länge kostat mer än det smakat, men väl värt ett besök för sin påkostade kitsch. Havsöringen kan man praktiskt taget fiska året runt beroende på vattenföring. En ny epok med lax och havsöring i Stockholms strömmar inleddes i maj 1973 när Stockholms idrottsförvaltning på försök satte ut 500 st 2-åriga havsörings smolt av Åvastam nedanför Helgeandsholmen. En av de saker som gör Stockholm unikt är möjligheten att fiska mitt i city. Vissa perioder på säsongen bjuds det på bra fiske efter andra arter, som sommartid då det ofta blir ett väldigt bra gösfiske i strömmen. Fisket bedrivs med vobbler, blanka skeddrag, spinnfluga, kastdobb eller kastmete med räka, nors, mask eller bläckfisk som agn. Vi vet ju att det åtminstone ligger en kunglig tiara där nere.

Från piren och till vattnet är det någon meter ner och här tas mycket fisk. Fast ryktena slutade inte florera. Smedsudden vid Västerbron, bra öring och laxfiske både vår som höst.


Sitemap