Vattentorn göteborg cafe


vattentorn göteborg cafe

jag tänkte lägga upp bilder på dom jag besökt. Ett annat som är väldigt vackert är Björkekärrs vattentorn: Det rymmer 2777 kbm vatten. Tore är idag 97 år och tecknar fortfarande.". Detta är Kallebäcks källa eller Gustavs källa som Gustav III invigde 1787. Öppna karta, bättre utsikt över, göteborg är svår att hitta. Invigdes 1958 Svampform har även Laxås vattentorn, otroligt vackert, en designmässig pärla!

Vissa är väldigt vackra och andra väldigt fula. 11 Bilden av Göteborg, färgfotografier : centrum - österut - söderut, Robert Garellick, Göteborgstryckeriet 2004 isbn. Källan lade grunden till vattenförsörjningen för Göteborgs, på den tiden 11000 invånare. 1, på taket uppfördes två helautomatiska radiosändare för vattenverkets och elverket. Den har olika motiv från staden i samma riktning som man kan hitta dom. Utkiksplats med anor från 1600-talet, botaniska trädgården, en av Europas största och främsta botaniska trädgårdar. Copyright samtliga bilder Magnus Alvring.

Från denna distribuerades vatten runt till 16 allmänna vattenposter inne i göteborg. Cirka 1 400 kubikmeter betong krävdes för gjutarbetena. 2, tornet började byggas 1951 för att förse Guldheden och Johanneberg med färskvatten och stod i förbindelse med vattentornet i Johanneberg genom en lång rörledning, 3 40 centimeter i diameter. Det ritades av arkitekten, nils Einar Eriksson. Vattnet hade släppts på redan i november 1952.

Göteborg är svår att hitta. Guldhedstornet är Guldhedens södra vattentorn och det är fortfarande i drift. Välkommen till Guldhedstornets Café! Öppet 2018 : Torsdag Söndag 11-18.

Halloween fest göteborg, Opera på bio roy göteborg, Vandrarhem i göteborgsområdet,


Sitemap